- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 61
Çok amaçlı vakum pompası
by the VACUUM guy
Ne?
Vakum pompaları oldukça pahalı bir canavardır, ayrıca gazlar, asitler ve benzerleri nedeniyle kırılmaması için çok dikkatli olunması gerekir.
Bu kılavuzda, maliyetlerin bir kısmına ve ek avantajlara sahip olarak kendi pompanızı nasıl yapacağınızı anlatacağım:
1 - Bir su pompası. Amazon'da ucuza gitmeyin! İyi şeyler için biraz daha fazla ödeyin!
12v (veya 24v) olduğundan emin olun. Daha yüksek verim yerine daha yüksek basınç tercih edin. Yaklaşık 5 ila 8 L/m'lik verim yeterlidir. Ancak basınç en az 5Bar/80psi civarında olmalıdır. Amazon pompaları ilk hafta içinde bozulur. Bu daha pahalı pompalar yıllarca dayanır! (ve neredeyse her şeyi pompaladım (brom, piranha çözeltisi, vb.). Pompalar kuruduğunda da kırılmıyor.
.
2 - Plastik bir kutu, curver gibi bir şey.
Daha yüksek model almanız önerilir. Ortalama boyutlar:
w: 30cm x d: 35cm x h: 40cm
3 - Hortumlama . Siz de ucuza kaçmayın. Ben iç boyutu 10 mm olan bir EPDM benzin hortumu aldım. Yaklaşık bir veya 4 metre size biraz hata payı bırakır.
4 - Su jeti pompası. Ya da Ventauri pompası. Size maliyeti 50 €'dan fazla olmamalıdır. PTFE seçin!
Yanında bir adaptör olduğundan emin olun, böylece vidalı konektörü bir "hortum konektörü" ile değiştirebilirsiniz.
5 - Güç kaynağı. Bu, (1. maddenin aksine) Amazon ile mükemmel bir şekilde satın alınabilir. En iyi Amperaj değerine sahip olduğunuzdan emin olun, yani 60V-5A veya 120V-3A yerine 30V-10A
6 - İsteğe bağlı ama ben öyle yaptım. Biraz raf
7 - Kablolama ve vakum hortumu (örneğin silikon) 10 mm. Ve hortum kelepçeleri (kelebek somunlu olanlar en uygun olanıdır)
Raf yandan, motor altta yerde olacak şekilde.
İlk tepside plastik kurver kutusu gelir.
İkinci tepside güç kaynağı ünitesi bulunur.
Kürver kutusu, içindeki 2 hozu çekip çıkararak kolayca boşaltılabilir ve
dışarı çekin. Sonra tatlı suyla tekrar içeri itin ve hortumların tekrar suya girmesine izin verin.
- Gerçekten düşük bir basınç gerektiğinde, suya bir miktar buz küpü ekleyerek steroidlere koyabilirsiniz.
- Nötrleştirici olarak çalışması için suya Sodyum Bikarbonat ekleyebilirsiniz.
- Dışarıya giden bir hortum yerine cihazınızın çıkış gazını yakalamak için bazı adaptörlerle vakum hattını kullanabilirsiniz.
Bunu kondansatörlerinizi soğutmak için AYRICA KULLANMAYIN!
by the VACUUM guy
Ne?
Vakum pompaları oldukça pahalı bir canavardır, ayrıca gazlar, asitler ve benzerleri nedeniyle kırılmaması için çok dikkatli olunması gerekir.
Bu kılavuzda, maliyetlerin bir kısmına ve ek avantajlara sahip olarak kendi pompanızı nasıl yapacağınızı anlatacağım:
- çok makul bir performans sergiliyor. oda sıcaklığında su kaynatabilir
- kimyasallara dayanıklıdır
- sıvıları (reaksiyon karışımınızdan veya sıcak/soğuk bir banyodan gelen suyu) dışarı/üzerine pompalayabilir
- gaz yıkayıcı olarak kullanılabilir.
- Oda sıcaklığında su kaynatmak için yeterince düşük bir basınca ulaşır.
- Bir düğme kullanarak gücü kontrol edin.
Sıcaklık F | Sıcaklık. C | Mikron | inHg | PSIA | |
SU KAYNATMA | 212 | 100 | 759,968 | 0.00 | 14.696 |
CİHAZ AVG | 76 | 24.44 | 22,860 | 29.02 | 0.442 |
CİHAZ MAX | 59 | 15 | 12,700 | 29.42 | 0.245 |
Gerekli malzemeler
1 - Bir su pompası. Amazon'da ucuza gitmeyin! İyi şeyler için biraz daha fazla ödeyin!
12v (veya 24v) olduğundan emin olun. Daha yüksek verim yerine daha yüksek basınç tercih edin. Yaklaşık 5 ila 8 L/m'lik verim yeterlidir. Ancak basınç en az 5Bar/80psi civarında olmalıdır. Amazon pompaları ilk hafta içinde bozulur. Bu daha pahalı pompalar yıllarca dayanır! (ve neredeyse her şeyi pompaladım (brom, piranha çözeltisi, vb.). Pompalar kuruduğunda da kırılmıyor.
.
2 - Plastik bir kutu, curver gibi bir şey.
Daha yüksek model almanız önerilir. Ortalama boyutlar:
w: 30cm x d: 35cm x h: 40cm
3 - Hortumlama . Siz de ucuza kaçmayın. Ben iç boyutu 10 mm olan bir EPDM benzin hortumu aldım. Yaklaşık bir veya 4 metre size biraz hata payı bırakır.
4 - Su jeti pompası. Ya da Ventauri pompası. Size maliyeti 50 €'dan fazla olmamalıdır. PTFE seçin!
Yanında bir adaptör olduğundan emin olun, böylece vidalı konektörü bir "hortum konektörü" ile değiştirebilirsiniz.
5 - Güç kaynağı. Bu, (1. maddenin aksine) Amazon ile mükemmel bir şekilde satın alınabilir. En iyi Amperaj değerine sahip olduğunuzdan emin olun, yani 60V-5A veya 120V-3A yerine 30V-10A
6 - İsteğe bağlı ama ben öyle yaptım. Biraz raf
7 - Kablolama ve vakum hortumu (örneğin silikon) 10 mm. Ve hortum kelepçeleri (kelebek somunlu olanlar en uygun olanıdır)
"Şematik" yan görünüm
Raf yandan, motor altta yerde olacak şekilde.
İlk tepside plastik kurver kutusu gelir.
İkinci tepside güç kaynağı ünitesi bulunur.
Kürver kutusu, içindeki 2 hozu çekip çıkararak kolayca boşaltılabilir ve
dışarı çekin. Sonra tatlı suyla tekrar içeri itin ve hortumların tekrar suya girmesine izin verin.
- Gerçekten düşük bir basınç gerektiğinde, suya bir miktar buz küpü ekleyerek steroidlere koyabilirsiniz.
- Nötrleştirici olarak çalışması için suya Sodyum Bikarbonat ekleyebilirsiniz.
- Dışarıya giden bir hortum yerine cihazınızın çıkış gazını yakalamak için bazı adaptörlerle vakum hattını kullanabilirsiniz.
Bunu kondansatörlerinizi soğutmak için AYRICA KULLANMAYIN!