4mmc sinteze v etil acetatu

The Villain

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Pozdravljeni vsi.
Ali kdo ve, pri kakšni temperaturi in kako dolgo traja sinteza 4mmc z uporabo topila etil acetata?

Ali je enaka kot v toluenu ali benzenu?
3 ure in 60 stopinj toplote?

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
61
v videoposnetku piše: "V videoposnetku je zapisano, da so kemikalije in kemijski postopki v kemijski industriji:
- brez segrevanja
- 20 minut reakcijskega časa
- barvne spremembe so zelo vidne

moje izkušnje so :
- ohranite pri 40
- 30 minut reakcijskega časa
- barvne spremembe so subtilne, vendar bo na neki točki postala rjava (če je temno rumena, samo počakajte več).

PharmacopeiaLabs

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
je ta časovni okvir brez uporabe trietilamina?
Samo 2b4m, metilamin in etilacetat?
kolikor razumem, etil acetat omogoča reakcijo veliko hitreje kot DCM, popravite me, če se motim.

View previous replies…

PharmacopeiaLabs

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
vam zaradi manjših izkoristkov ni najbolj všeč?
prav tako, kakšen je povprečni izkoristek, ki ga lahko nekdo pričakuje od uporabe EA?
ali je postopek kisanja pri uporabi EA enak kot pri uporabi DCM?

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
61
Ne zanima me igra z odstotkom izkoristka, saj gre za govorjenje o maržah. Razložil bom v nadaljevanju.

Na vaše vprašanje: če je postopek izveden pravilno, je mogoče doseči ~ 55 %.
Postopek kisanja je bolj ali manj enak.
Oglejte si videoposnetek (in nit) ter novo nit

Bolj kot donosi me zanimajo napake. Pri etilacetatu (še bolj kot pri DCM) je tveganje za napako večje. Pri uporabi etilacetata kot reakcijskega topila lahko zakisanje povzroči temno kašo in/ali odsotnost oborine (+ poln koš za smeti). Kar zadeva izkoristek, je to 0.

Vsaka druga metoda, ki daje le 30 % izkoristka, vendar je bolj zanesljiva, je jasen zmagovalec.

Vendar pa je etilacetat rešitelj pri uporabi DCM kot reakcijskega topila, ki nadomesti aceton za kisanje, kar zmanjša možnost svetle barve v vašem izdelku na skoraj nič.
Vendar ima to svojo ceno, ki je (če nimate profesionalne opreme za sušenje) težje pravočasno in pravilno posušiti vaš izdelek, kar povzroča obarvane skorje, ki jih je treba odstraniti pred kristalizacijo (ali pa jih samo zdrobiti, vendar je bolje te odrezati (znotraj je lep bel, vendar vlažen prah).

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
108
Deals
12
Imam občutek, da je EA najlažje topilo, dobesedno vedno čisto delo. Ne vem, kaj se je zgodilo, da ste rekli, da je enostavno narediti napako. Mislim, da samo bolnik 1 kapljica na sekundo pri kisanju vedno daje dober rezultat. Če se nekomu mudi in spremeni hitrost kapljanja, potem je tveganje za neuspeh resnično veliko - to je res.

Uspešno sem kisal DCM z acetonom, barva je bila skoraj bela - prav tako 1 kapljica kisline na sekundo, ko pa sem poskusil z etil acetatom drugič, je bilo vseeno tako, da priznam, da je uporaba acetona težja pri DCM, vendar ima na splošno aceton svoje prednosti.
V obeh primerih nisem dosegel res uspešnega donosa, kot se spomnim, okoli 50 % (dcm), vendar se ne spomnim natančno, kaj sem počel, ker je bilo to pred časom in sem preizkušal nekaj "novih stvari".

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
61
Stranska opomba: Nimam diplome iz kemije.
Kar sem opisal zgoraj, so le moje izkušnje in je lahko znanstveno pravilno ali pa tudi ne.