Question Dokážu predajcovia naozaj na 100 % vyčistiť colné predpisy?

Cranston

Don't buy from me
Resident
Reaction score
45
Chystám sa uzavrieť dohodu s dodávateľom z krajiny mimo EÚ (len niekoľko gramov špecifickej chemikálie pre laboratórium).
Predajca hovorí, že a zodpovedný za colné odbavenie výrobkov. Okrem toho používajú dokonalé utajenie. Tvrdia, že majú 100 % úspešnosť prepravy.

Ponúkajú aj opätovné zaslanie v prípade, že by to colníci zabavili, ale o to nejde: nechcem, aby colníci zabavili vôbec nič. To je dôležitejšie ako peniaze.

Aké sú s tým skúsenosti? Dokážu naozaj precliť colnicu a mať 100 % úspešnosť prepravy?

blackburn

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
NIE! Nemôžu.

Stále musia prejsť colným konaním vo vašej krajine...

Aj keď to vyzerá, že balík je odoslaný v rámci EÚ, colné orgány môžu vykonávať náhodné kontroly zahraničných balíkov...

Neexistuje nič, čo by bolo stopercentné.

Cranston

Don't buy from me
Resident
Reaction score
45
Myslel som si to.
Ako dobre môže byť skrytý? (pre niekoľko gramov nereaktívnej chemikálie, o ktorej väčšina ľudí ani nepočula)
Má niekto skúsenosti s takýmito skrytými zásielkami?

blackburn

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
niekoľko gramov sa dá ľahko skryť, mali by ste sa porozprávať a dohodnúť s odosielateľom o utajení.

crazyinmate

Don't buy from me
Member
Reaction score
2
No mal som podobnú situáciu s dodávateľom CN, ktorý ponúkal krásny RC. Tvrdili presne to isté, využil som šancu a zaplatil som 230 USD a po 7dňoch mi poskytli Tracking number, ktoré 14dní nemalo žiadnu aktivitu, potom zrazu bolo v EÚ a 4-5týždňov po zaplatení som dostal list, neviem, ako to urobili, ale mali spoločnosť/osobu v EÚ, ktorá to preposlala do mojej krajiny.
12-13dní po prijatí TN som si skutočne myslel, že ma podviedli, pretože odpovedali veľmi pomaly, tiež neposkytli veľa informácií, len mi stále hovorili, že sa to ukáže, len buďte trpezliví.

Keď list prešiel cez colnicu, bol bez problémov skontrolovaný a preclený.

Obsah listu bol zapečatený v 5 rôznych vrstvách z rôznych materiálov. Pravdepodobne najprofesionálnejšia skúsenosť, akú som kedy mal. Najmenej 500+ nákupov od rôznych DNM za posledných 7y rokov. Iba jedna zadržaná zásielka (0,5 g vzorky koksu) z NL, hádam dôvodom bolo, že bola zaslaná prioritnou leteckou poštou. Zvyčajne si vyberám dlhšie spôsoby prepravy, pretože dôverujem skôr "hromadnému" maskovaniu ako rýchlejším. Na zdravie

crazyinmate

Don't buy from me
Member
Reaction score
2
Alphapipe
Skúšal som odpovedať už 5 krát, vždy keď stlačím post reply, tak ma to len presmeruje na stránku s vyhľadávaním, zdá sa, že toto fórum má chyby.
Naozaj otravné, pretože sa chcem s vami podeliť o príbeh.
Každopádne som bol nahnevaný na predajcu, že ma prinútil kúpiť si dosť drahú vzorku vysokej kvality a sľúbil mi dodanie do 3-5dní eu. Čas plynul a zrazu mi prišiel oficiálny mail od polície, že na letisku bolo zaistených 0,54 g 92 % čistého kokaínu a prípad proti mne bol zrušený pre nedostatok dôkazov. Najprv som sa smial, že zmerali čistotu a spomenuli ju, a potom som zosmutnel, pretože 92 % je celkom slušná kvalita a za tú som zaplatil. Ale áno poučenie berte dlhú a pomalú dopravu, podľa mojich skúseností oveľa bezpečnejšie a nikdy neobjednávajte z NL. Nepamätám si, čo som napísal v ďalších 5 pokusoch

Cranston

Don't buy from me
Resident
Reaction score
45
Teraz vidím vašu odpoveď a najzaujímavejší príbeh.
Takže váš prípad bol zamietnutý z dôvodu "nedostatku dôkazov"?! No čo... čo ešte potrebujú ako dôkaz?
Považujte sa za šťastlivca, v niektorých krajinách prídete o vodičský preukaz, aj keď ste mesiace nejazdili...

View previous replies…

crazyinmate

Don't buy from me
Member
Reaction score
2
No 0,54 g nie je veľa a keby sa ma opýtali, či je to moje, povedal by som, že nie.
Nevlastním adresu, na ktorú bola pošta odoslaná, takže existuje viacero možností. Musia dokázať, že som to kúpil a áno, ako by to urobili? Ak je to 1 kg, hádam by to vyzeralo inak 😂
Vtipné je, že som bol vo väzení za predaj koksu, takže som naozaj nepochopil, že prípad bol odložený, ak by prišli na adresu a urobili prehliadku, som si istý, že by ma mohli pokutovať za držbu mnohých nelegálnych látok. Myslím si však, že na veľkosti záleží 😂😂😂

Cranston

Don't buy from me
Resident
Reaction score
45
Neuveriteľné...
Nemám absolútne žiadnu históriu s orgánmi činnými v trestnom konaní týkajúcu sa látok.
Ale môžem prisahať Bohu, že keď colníci zadržia 0,54 g kokaínu, prídem minimálne o vodičský preukaz (bez žartu, toto je zákon v krajine EÚ), dostanem pokutu x 000 EUR a budem v budúcnosti pozorovaný.
Preto sa pýtam... Mám čínskeho predajcu, ktorý by mi predal niekoľko gramov chemickej látky. Nie takú zlú ako kokaín, ale dosť zlú, ak by ju chytili.
Môžem teraz riskovať? (Nemám poštovú adresu, ktorá nemôže byť spojená so mnou).

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
61
Samozrejme, že sa nič nestane. Predstavme si, že vás nenávidím. Tým, že miniem pár dolárov, pošlem uncu a vy sa dostanete do väzenia. Nestalo by sa to. Na skutočný prípad musia siahnuť oveľa hlbšie

DIRECTLABEXPRESS

Don't buy from me
Resident
Reaction score
13
Deals
39
Žiadne bro... Ale odporúčam vlastné balenie pre oveľa lepšiu úspešnosť. Fóliové vrecúška sú spálené a..

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,106
Deals
1
Správna odpoveď je ÁNO. Ak ste nevedeli, že vláda USA je špinavá, je to tak. Prepravnej spoločnosti s tonou majetku stačí, aby mala spojenca schváleného ako colného sprostredkovateľa. Pravdepodobne to nie je veľmi ťažké. Celá čínska vláda má človeka vo vnútri colnej správy? Ten ani nemusí byť vo vnútri. Nesledujte správy a uvidíte, že v podstate každý predáva Číňanom patentové technológie a všetko, čo sa mu dostane pod ruku. USA sú na predaj a Číňania kupujú všetko, čo môžu získať

DIRECTLABEXPRESS

Don't buy from me
Resident
Reaction score
13
Deals
39
Stále sa chytajú Brody... môže byť vysoká miera úspešnosti u niektorých spoločností, ale stále to nie je odolné voči zlyhaniu.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,106
Deals
1
Takže vy si myslíte, že Číňania "prepašovali" 3000 libier betametylketónu? Tak to je pôsobivé utajenie!

cookie

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Denne do Európy prepravujeme tony chemických látok. Za posledné dva roky ich colníci zadržali len raz! Máme samostatne vybudovanú logistickú sieť. Netradičné logistické metódy! Veríme v jednu vec! Peniaze sa dostanú cez všetko. Každý má svoju cenu!

Antihero999

Don't buy from me
Resident
Reaction score
53
V skutočnosti sa v rôznych časových obdobiach vyskytnú rôzne situácie, dodanie zabezpečíme podľa colného odbavenia, ale približne v 98 % prípadov to nie je absolútne žiadny problém. Balíky sa dajú bezpečne doručiť zákazníkom a v Európe a Spojených štátoch máme vlastné metódy na zabezpečenie bezpečnej prepravy.