- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 61
Daudzfunkcionāls vakuumsūknis
ar VACUUM guy
Ko?
Vakuumsūkņi ir diezgan dārgs zvērs, turklāt ir ļoti jāuzmanās, lai to nesabojātu gāzu, skābju u. tml. iedarbības dēļ.
Šajā rokasgrāmatā es aprakstīšu, kā uzbūvēt pašam savu sūkni, kas izmaksā par nelielu daļu no izmaksām, turklāt tam ir papildu priekšrocības:
1 - Ūdens sūknis. Nelietojiet lētu amazon! Samaksājiet vairāk par labu preci!
Pārliecinieties, ka tas ir 12 V (vai 24 V). Izvēlieties lielāku spiedienu, nevis lielāku caurlaides spēju. Pietiek apmēram 5 līdz 8 l/m caurlaides spēja. Bet spiedienam jābūt vismaz aptuveni 5 bāri/80 psi. Amazon sūkņi salūst pirmās nedēļas laikā. Dārgāki sūkņi kalpos gadiem ilgi! ( un es esmu sūknējis gandrīz visu (bromu, piranhu šķīdumu utt.). Sūkņi nesalūst arī tad, kad tie ir sausi.
.
2 - plastmasas kaste, piemēram, curver vai kaut kas tamlīdzīgs.
Ieteicams ņemt augstāku modeli. Vidējie izmēri:
w: 30 cm x d: 35 cm x h: 30 cm: 40cm: 35 cm x 35 cm x 35 cm
3 - šļūtene . Neizvēlieties arī lētu. Es paņēmu EPDM benzīna šļūteni ar iekšējo izmēru 10 mm. Apmēram metrs vai 4 atstāj jums zināmu iespēju kļūdīties.
4 - Ūdens strūklas sūknis. Vai Ventauri sūknis. Tam nevajadzētu izmaksāt vairāk par 50 eiro. Izvēlieties PTFE!
Pārliecinieties, ka tam ir adapteris, lai jūs varētu nomainīt skrūvju savienotāju ar šļūtenes savienotāju.
5 - barošanas avots. Tas var būt (atšķirībā no 1. punkta), lieliski nopērkams ar Amazon. Pārliecinieties, ka jums ir vislabākais strāvas stiprums, tātad 30V-10A, nevis 60V-5A vai 120V-3A.
6 - Pēc izvēles, bet es to esmu izdarījis. Daži plaukts
7 - Elektroinstalācijas un vakuuma šļūtenes (piemēram, silikona) 10 mm. Un šļūteņu skavas (visērtākās ir tās ar uzgriezni).
Plaukts no sāniem , ar motoru zem grīdas.
Uz pirmās paplātes atrodas plastmasas kaste.
uz otrās paplātes atrodas barošanas bloks.
Curver box var viegli iztukšot, vienkārši izvelkot no tā 2 rokturus un aizbīdot tos ārā.
izvelciet to ārā. Pēc tam ar svaigu ūdeni to iestumj atpakaļ un ļauj šļūtenēm atgriezties ūdenī.
- Ja nepieciešams patiešām zems spiediens, to var iedarbināt ar steroīdiem, ūdenim pievienojot ledus gabaliņus.
- Ūdenim var pievienot nātrija bikarbonātu, kas darbojas kā neitralizators.
- Var izmantot vakuuma līniju ar kādu adapteri, lai uztvertu aparāta izejas gāzi, nevis šļūteni uz āru.
NEIzmantojiet to arī kondensatoru dzesēšanai!
ar VACUUM guy
Ko?
Vakuumsūkņi ir diezgan dārgs zvērs, turklāt ir ļoti jāuzmanās, lai to nesabojātu gāzu, skābju u. tml. iedarbības dēļ.
Šajā rokasgrāmatā es aprakstīšu, kā uzbūvēt pašam savu sūkni, kas izmaksā par nelielu daļu no izmaksām, turklāt tam ir papildu priekšrocības:
- var vārīt ūdeni istabas temperatūrā.
- tā ir izturīga pret ķimikālijām
- ar to var izsūknēt/pārsūknēt šķidrumus (no reakcijas maisījuma vai ūdeni no karstas/aukstas vannas).
- var izmantot kā gāzu skruberi.
- Sasniedz pietiekami zemu spiedienu, lai vārītu ūdeni istabas temperatūrā.
- Stiprumu regulē ar pogu.
Temperatūra F | Temp. C | Mikroni | inHg | PSIA | |
ŪDENS VĒRNUMS | 212 | 100 | 759,968 | 0.00 | 14.696 |
IERĪCES VIDĒJAIS VIDĒJAIS RĀDĪTĀJS | 76 | 24.44 | 22,860 | 29.02 | 0.442 |
IERĪCES MAX | 59 | 15 | 12,700 | 29.42 | 0.245 |
Nepieciešamie materiāli
1 - Ūdens sūknis. Nelietojiet lētu amazon! Samaksājiet vairāk par labu preci!
Pārliecinieties, ka tas ir 12 V (vai 24 V). Izvēlieties lielāku spiedienu, nevis lielāku caurlaides spēju. Pietiek apmēram 5 līdz 8 l/m caurlaides spēja. Bet spiedienam jābūt vismaz aptuveni 5 bāri/80 psi. Amazon sūkņi salūst pirmās nedēļas laikā. Dārgāki sūkņi kalpos gadiem ilgi! ( un es esmu sūknējis gandrīz visu (bromu, piranhu šķīdumu utt.). Sūkņi nesalūst arī tad, kad tie ir sausi.
.
2 - plastmasas kaste, piemēram, curver vai kaut kas tamlīdzīgs.
Ieteicams ņemt augstāku modeli. Vidējie izmēri:
w: 30 cm x d: 35 cm x h: 30 cm: 40cm: 35 cm x 35 cm x 35 cm
3 - šļūtene . Neizvēlieties arī lētu. Es paņēmu EPDM benzīna šļūteni ar iekšējo izmēru 10 mm. Apmēram metrs vai 4 atstāj jums zināmu iespēju kļūdīties.
4 - Ūdens strūklas sūknis. Vai Ventauri sūknis. Tam nevajadzētu izmaksāt vairāk par 50 eiro. Izvēlieties PTFE!
Pārliecinieties, ka tam ir adapteris, lai jūs varētu nomainīt skrūvju savienotāju ar šļūtenes savienotāju.
5 - barošanas avots. Tas var būt (atšķirībā no 1. punkta), lieliski nopērkams ar Amazon. Pārliecinieties, ka jums ir vislabākais strāvas stiprums, tātad 30V-10A, nevis 60V-5A vai 120V-3A.
6 - Pēc izvēles, bet es to esmu izdarījis. Daži plaukts
7 - Elektroinstalācijas un vakuuma šļūtenes (piemēram, silikona) 10 mm. Un šļūteņu skavas (visērtākās ir tās ar uzgriezni).
"Schematic" skats no sāniem
Plaukts no sāniem , ar motoru zem grīdas.
Uz pirmās paplātes atrodas plastmasas kaste.
uz otrās paplātes atrodas barošanas bloks.
Curver box var viegli iztukšot, vienkārši izvelkot no tā 2 rokturus un aizbīdot tos ārā.
izvelciet to ārā. Pēc tam ar svaigu ūdeni to iestumj atpakaļ un ļauj šļūtenēm atgriezties ūdenī.
- Ja nepieciešams patiešām zems spiediens, to var iedarbināt ar steroīdiem, ūdenim pievienojot ledus gabaliņus.
- Ūdenim var pievienot nātrija bikarbonātu, kas darbojas kā neitralizators.
- Var izmantot vakuuma līniju ar kādu adapteri, lai uztvertu aparāta izejas gāzi, nevis šļūteni uz āru.
NEIzmantojiet to arī kondensatoru dzesēšanai!